Cocalarul de munte


Cocalarul de munte (lat. ateveistus cocalarus)

Cocalarul de munte (Ateveistus Cocalarus), o adevarata mandrie a tarii noastre, salasluieste pe crestele alpine, greu accesibile chiar si celor mai experimentati alpinisti. Mamifer carnivor prin excelenta, cocalarul de munte isi face deseori simtita prezenta datorita zgomotului de la ATV. Trebuie sa te consideri ghinionist daca ai avut vreodata ocazia sa-i distingi silueta pe o poteca din Muntii Carpati. In timpul lunilor de vara, carduri de cocalari de munte cutreiera pajistile alpine de la altitudini de peste 1400 metri. Odata cu sosirea iernii, cocalarul de munte se retrage la altitudini mai mici (sub 1100 metri), unde se poate adaposti in barurile montane, dar va ramane aproape de pantele stancoase ale muntilor, de ATV si de casetofonul cu manele. Poate fi recunoscut prin lantul de la gat, tatuajul de pe mana si femela din spate.

http://www.radioguerrilla.ro/antimitocanie/page.php?id=2122 (continuare la Atlas de mitocanie urbana -O campanie Radio Guerrilla)

Reclame

2 responses to “Cocalarul de munte

  1. Eu n-am avut niciodata probleme cu oameni cu atv-uri pe munte, si merg destul de mult pe creste. Probabil evit insa zonele unde se poate duce oricine, sau zonele mai populare pt un anumit gen de „turisti”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s