Carantina electorala la Coltea


Dimineata am aflat ca trebuie sa fac un drum…. catre spital! No piglet flu, doar un exercitiu de democratie sau „Carantina electorala la Coltea”

Spitalul Coltea

Cu toate restrictiile impuse de carantina, reusesc sa ma incadrez in culoarul celor care stateau la acea coada, care dadea dreptul la stat la coada unde se vota. Atmosfera gri din jur este codimentata de stropisorii de tuse in ceafa. Ma dau febril cu dezinfectant si il atentionez ca exista notiunea distantei minime de intimitate.
Unele persoane si-au amintit de cozile din regimul comunist, unii au jucat roluri de cetateni turmentati si tot circul a fost intretinut de personajul paranoic. Paranoicul catre portarul spitalului: „Aha..te duci sa votezi! Crezi ca ne minti pe noi, cu zambetul pe fata?” Portarul: „Am venit sa ii insotesc pe jurnalisti! Lasa-ma nene!” Si istoria s-a repetat cu orice persoana care incerca sa il depaseasca.
Ajung in fata unei usi improvizate si aflu ca mai trebuie sa mai am rabdare, caci am ajuns la „coada scurta” amenajata intr-o sala cu tavanul jos, putin luminata. Este frig si ma intreb ce urmeaza… In jur aud un banc morbid despre o fosta morga aflata in acea cladire.
Sunt chemata inauntru impreuna cu 2 persoane: Am votat!!!! Socializez cu persoana responsabila cu inscrierea C.I. care se plange de conditiile mizere (praf, mizerie, frig, aglomeratie, persoane care injura, certuri….)
Cand am trecut prin culoarul ingust, mi-am dat seama ca populatia se dublase. Eu am stat doar 1h si 30min…! Este sindromul „raului celui mai mic”.

Si la final, cui ii mai pasa acum de drepturile omului, de respect, de dreptul la vot intr-un loc decent!

Care este motivul ce ne-a facut sa acceptam aceste conditii?
– Poate ca ne aflam in minoritate, pentru ca avem sectii separate destinate persoanelor care nu aveau domiciliu in Bucuresti?
– Poate ca ne-am prins ca e nevoie de actiune pentru a face o schimbare? („You can’t leave footprints in the sands of time while sitting down.-Nelson Rockefeller.”)

Un alt articol despre „Votul groazei” de la spitalul Coltea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s